BabyNatuurlijk.nl

Diaper Free

Katoenen Luiers

Borstvoeding

Rapley, informatie

Rapley, de praktijk

Samen Slapen

Draagdoeken

Doula

Oude nieuwsberichtenLinks

In 't zonnetje

BabyNatuurlijk Forum

Maandag 24 januari 2007 - Groeicurves
Eerder meldden we al dat de World Health Organization (WHO) nieuwe groeicurves had gepubliceerd. Deze curves zijn gebaseerd op borstgevoede kinderen in tegenstelling tot de curves die veelal op consultatiebureaus worden gebruikt en dus een betere methode om de groei van je kindje te volgen. Borstvoeding.com heeft nu de mogelijkheid om online de groeigegevens van je kindje(s) in te vullen en direct de resultaten in een grafiek te zien. Leuk en handig! Klik hier om direct naar de online groeicurves te gaan.

Dinsdag 23 januari 2007 - Borstvoeding en medicijngebruik
Soms is het onvermijdelijk, je geeft borstvoeding maar door omstandigheden moet je medicijnen gaan slikken. Vaak wordt dan geadviseerd om te stoppen met borstvoeding. Maar dit is lang niet altijd nodig! Vaak is er voor een medicijn dat niet kan bij borstvoeding een alternatief die wel samen gaat. Op borstvoeding.com zijn overzichten samengesteld die je overzichtelijk laten zien wat wel en niet kan:
* Medicijnen bij borstvoeding: verklarende lijst voor moeders en niet-professionals
* Medicatie in combinatie met borstvoeden: medicijnenlijst voor professionals als leidraad bij advisering

Zondag 22 oktober 2006 - Baby sabbatical
Vele vrouwen kunnen beamen dat het zwangerschaps- en bevallingsverlof in Nederland te kort duurt. Je bent nauwelijks gewend aan de nieuwe situatie of je moet alweer aan het werk. Met name de borstvoeding heeft vaak te lijden onder deze regeling. Ben jij ook van mening dat het mogelijk moet zijn om langer zwangerschaps- en bevallingsverlof te nemen, net zoals in vele andere Europese landen? Teken dan vooral de petitie: 'Een sabbatical bij iedere baby'.

Woensdag 27 september 2006 - Wereld Borstvoedingsweek
In week 40 is er in Nederland 'Wereld Borstvoedingsweek'. Dit jaar is dat dus de eerste week van oktober. En als afsluiting wordt ook dit jaar weer een ontmoetingsdag georganiseerd. Hopelijk komen er voldoende aanmeldingen zodat het Nederlandse borstvoedingsrecord wordt verbroken. De dag wordt gehouden in kinderparadijs Malschoten in Apeldoorn, er is dus genoeg te beleven voor jong en oud.

Maandag 11 september 2006 - Koop niets!
In de westerse wereld is consumeren een vanzelfsprekendheid. Toch is het belangrijk om stil te staan bij dit consumptie gedrag. Consumeren we niet meer dan noodzakelijk is? En welke gevolgen heeft dit overdadig consumeren? Denk aan milieuvervuiling, het groter wordende gat tussen arm en rijk, maar vooral de vervreemding van wat je werkelijke behoeften zijn. Om hierbij stil te staan bestaat er internationaal een 'niet-winkeldag'. Deze wordt elk jaar op de laatste dag van september 'gevierd'. Doe dus mee, door niet mee te doen! Meer weten over consuminderen en dit waardevolle initiatief? Ga naar koopniets.nl.
Meer weten over verantwoord consumeren? Bezoek ook het linkoverzicht:
http://verantwoordconsumeren.startplezier.nl

Maandag 7 augustus 2006 - MisterMirko online
Vandaag is die nieuwe website van Annelies in de lucht. Annelies ontwerpt en maakt zelf fantastisch mooie babydingetjes. Zo ook de mooie ringsling en Mei-Tai op het draagdoek gedeelte. Maar ook voor slaapzakjes, foldy's, speeldingetjes, mutsjes en nog meer ben je daar aan het goede adres.
Neem dus een kijkje op MisterMirko.be

Zaterdag 5 augustus 2006 - Moedermelk Netwerk in het NRC
Soms zijn er situaties waarin een baby niet zelf gevoed kan worden terwijl de ouders toch willen dat de baby moedermelk krijgt. Op dat moment kan donormelk een uitkomst zijn. Vroeger bestonden er moedermelkbanken. Helaas zijn deze in Nederland opgeheven. Daarom is een netwerk opgericht van moeders die graag willen kolven en zo tijdelijk een uitkomst bieden. Het NRC Handelsblad besteedt er vandaag een heel artikel aan. Lees het artikel online en bekijk de website van het Moedermelk Netwerk voor meer informatie.

Maandag 3 juli 2006 - Bewustwording Borstvoeding
Kom je ook wel eens iets tegen in de media of merk je een actie op van een bedrijf waarvan je denkt: "Op het gebied van borstvoeding hebben ze de plank totaal misgeslagen!". Of vind je dat een bedrijf/instelling juist een opsteker verdient?. De site 'Bewustwording Borstvoeding, 3 minuten actie!' probeert, door middel van brieven, krachten te bundelen en gezamenlijk het standpunt kenbaar te maken. De site 'Bewustwording Borstvoeding, 3 minuten actie!' is nu volledig vernieuwd. Neem vooral een kijkje en onderteken de brieven.

Dinsdag 27 juni 2006 - Kinderhoekje online!
Ook peuters en kleuters kunnen voortaan hun hart ophalen op BabyNatuurlijk. Er is namelijk een speciale pagina voor hen gemaakt. Een pagina met een kleurspelletje en een voorleesverhaal. In de toekomst verwachten we nog meer (leerzame) spelletjes. Kijk maar uit mams, straks is de computer ook je kinds domein! Bekijk de pagina hier: Kinder Hoekje.

Maandag 26 juni 2006 - Samen Slapen
Over het samen slapen met je kindje bestaan nog altijd veel misverstanden. Samen slapen kan ook heel veilig gebeuren en voor zowel ouder als kind een prettige toevoeging zijn in de binding met elkaar. Ook geïnteresseerd in veilig samen slapen met je kindje? Lees er alles over op onze Samen Slapen pagina.

Vrijdag 28 april 2006 - BabyNatuurlijk en Jong&Moeder vernieuwd
Hoewel het Jong&Moeder Forum al een zeer prettig functionerend forum was, blijven we op zoek naar verbeteringen en toevoegingen die het gebruik nog prettiger maken. En met de lancering van het nieuwe forum kunnen we oprecht zeggen dat we er weer in geslaagd zijn. Benieuwd? Neem een kijkje in het openbare gedeelte, en laat eventueel een berichtje achter. Ook kun je je registreren op ons forum en in het besloten deel meekletsen. Lees eerst aandachtig de regels.
Ook de site heeft een opknapbeurt gehad. Het geheel ziet er weer stijlvol en verrassend uit, en het forum is met de veranderingen duidelijker onafhankelijk van de site.

Donderdag 27 april 2006 - WHO: nieuwe borstvoedingscurves
De World Health Organization (WHO) heeft nieuwe groeicurves gepubliceerd. De groeicurves die bekend zijn uit het groeiboekje van het consultatiebureau zijn curves die grotendeels gebaseerd zijn op een flesgevoede populatie. Onderzoek heeft aangetoont dat kinderen grootgebracht met kunstvoeding een grotere kans hebben op overgewicht. Derhalve zijn deze nieuwe curves zeer interessant. Voor het borstvoedingskindje is dit een betere maatstaf. Klik hier om naar de curves te gaan.

Zaterdag 1 april 2006 - Borstvoeding.com vernieuwd
In april 2005 werd onder bezoekers van borstvoeding.com een enquête gehouden, om er achter te komen of de site nog aan de verwachtingen voldeed. Hoewel de algehele waardering goed was - de site werd gemiddeld met een 7,9 gewaardeerd - kwamen er ook zinvolle suggesties voor verbetering naar voren. Zo was al snel duidelijk dat met name de navigatie van de site aan verbetering toe was. Kijk zelf op borstvoeding.com.

Dinsdag 28 maart 2006 - BZC op TV!
Bij actualiteitenprogramma '4 in het land' van televisiezender RTL4, is er een item geweest over BZC. Altijd leuk om minder bekende onderwerpen omtrent het ouderschap in de spotlights te zien. Het kwam echter over dat het alleen maar weggelegd is voor fulltime moeders met engelengeduld, de praktijk bewijst echter het tegendeel. Het item is hier online te bekijken.

Vrijdag 24 maart 2006 - Baby Zindelijkheids Communicatie
Er is met algehele instemming een Nederlandse term geïntroduceerd voor 'Diaper Free'. Baby Zindelijkheids Communicatie, afgekort BZC. Kortweg gezegd is BZC het herkennen van plas en poep signalen van je baby en hierop inspringen door je baby boven bijvoorbeeld het toilet te houden. Je kindje hoeft dus nooit in een vieze luier te liggen, en het scheelt behoorlijk in de luiers! Meer weten over BZC, klik hier.